Nezařazené

Zelenina s dlouhou tradicí

Okurka je zelenina, o níž se píše již ve starověkých egyptských spisech. Není divu, zvláště osvěžující je právě v horkých letních dnech, má jemnou, neutrální a svěží chuť a i její zelená barva vytváří dojem čerstvosti. Obsahuje vitamíny podporující přirozenou imunitu a zlepšující kvalitu pleti, minerály a jako každá zelenina také zdraví prospěšnou vlákninu. Vhodná je do nejrůznější zeleninových a těstovinových salátů, připravují se z ní ovšem i polévky, z nichž některé se podávají dobře vychlazené.
 

Pro nadšené i líné hospodyňky

Limonáda je další možností, jak tuto nenápadnou, ale významnou zeleninu použít. Připravit ji můžete buď přímo z čerstvých produktů, nebo jako základ použít předem připravený okurkový sirup . Výhodu samozřejmě máte, jestliže vás baví domácí experimentování se zavařováním, ale i méně nadšené „hospodyňky“ najdou řešení a zakoupí si sirup již připravený. Vaši hosté to v každém případě ocení.